De dolfijn
Een dolfijn leeft in zout water. Ze leven niet bij mensen omdat mensen nooit zo ver de zee ingaan. De draagtijd is 12 maanden. De vrouw moet alles voor het kind doen. De grootste vijand voor de dolfijn is de mens, door afval en vissers. Ook zijn bruinvissen, orka's en haaien vijanden van de dolfijn. Een dolfijn eet vooral vis maar soms ook andere dieren. Ze leven in groep. Ze eten 2x per dag. Ze jagen allemaal op een andere techniek. De dolfijn is nog nooit bedreigd geweest. De dolfijn komt alleen voor in de zee. Een dolfijn is een zoogdier. Ze hebben knobbelkiezen en een zachte huid. Het dier is koudbloedig. Een vrouwtjes dolfijn heet een koe, en een mannetjes een stier een baby dolfijn heet een kalf.
De Latijnse benamingen voor de dolfijnen zijn:
De gewone dolfijn: Delphinus Delphis
De orka: Orca
De tuimelaar: Tursiops tiumcatus
De grijze dolfijn: Grampus Gricheus Witsnuitdolfijn; Lagenochynchus Albirastris Acutus
Kaapse dolfijn: Delphinus Capensis Bruinvis: Phocoena Phocoena Witflankdolfijn; Lagenorhyncus
De dolfijn kan je in deze dierentuinen bezichtigen: Dolfinarium in Harderwijk Blijdorp in Rotterdam Boudewijnpark in Brugge
Dolfijnen krijgen 1 kalfje per keer, deze begint dan ook meteen met drinken bij de moeder. Hij zit maximaal een jaar in de buik. Tijdens zijn opvoeding leert hij zelf eten vangen en hij leert om te overleven.
Maak jouw eigen website met JouwWeb