De zeehond
De zeehond leeft in de zee. In zout water. Ze komen niet naar de mens. Maar je kan ze wel soms zien op zandplaten. De draagtijd is 8 maanden. 3 weken geeft de moeder melk. Dan leren ze vissen vangen. En dan verlaten ze het nest. De vijanden van zeehonden zijn: haaien en orka's. De mens jaagt op de zeehonden voor de vacht. Een zeehond zwemt. Het is een roofdier. De ogen zitten in het midden van zijn hoofd. Een zeehond heeft knipkiezen en hele scherpe hoektanden. Het heeft een harige huid omdat dat beschermd tegen de kou. Het is een warmbloedig dier. Een vrouwtjes zeehond wordt ook wel een wijfje genoemd. Een mannetjes zeehond wordt bul genoemd.
8 soorten zeehonden zijn:
zeeluipaard: Hydrurga Leptonyx zadelrob: Phocagroenlandica Wedell zeehond: Leptonychotes Wedelli Walrus: Odobenus Rosmarus Ross zeehond: Ommatop hoca Rossi Ringelrob: Phoca Bispida
grijze zeehond:Halichoerus Gryptus
Nieuw-Zeelandse zeehond: Phocarctos Bookesi
Een zeehond kan je bezichtigen in: Dolfinarium Harderwijk (Nederland)
Ouwehands dierenpark Rhenen (Nederland)
ZOO Antwerpen (België)
Een zeehond trekt rond en blijft dus niet in hetzelfde gebied. Het dier is monogaam. Een baby zeehond heet huiler pup/kalf. Na 3 weken melk moeten ze zelf gaan leren hoe ze vissen moeten vangen. De moeder zeehond beschermd zijn baby zeehond heel erg.
Er is 1 spreekwoord over een zeehond:
De (zee)hond in de pot vinden = te laat zijn voor het eten.
Maak jouw eigen website met JouwWeb